Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.Sciscape.ro (sciscape.ro).

Site-ul www.Sciscape.ro (sciscape.ro) este operat de societatea SciScape Holding SRL, cu sediul in Splaiul Independentei 202b, Bucuresti, Bucuresti, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J40/13407/2021. Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

Administratorul site-ului www.Sciscape.ro (sciscape.ro) isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.

Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.

Dreptul consumatorilor de denuntare unilaterala a contractului

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si www.Sciscape.ro (sciscape.ro) sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Administratorul www.Sciscape.ro (sciscape.ro) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard.

Frauda

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. www.Sciscape.ro (sciscape.ro) nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

Drept aplicabil

Prin folosirea site-ului Sciscape.ro (sciscape.ro), utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii www.Sciscape.ro (sciscape.ro) sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Disponibilitatea serviciului

Administratorul www.Sciscape.ro (sciscape.ro) isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului www.Sciscape.ro (sciscape.ro) in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.

Sciscape.ro (sciscape.ro) nu își asumă nici o raspundere pentru natura datelor puse la dispoziție prin intermediul serviciului Dropbox, în cadrul produsului de print la cerere. Prin plasarea comenzii, cumpărătorul își asumă răspunderea că datele/fotografiile puse la dispoziție nu sunt prin natură proprie, împotriva legii sau de natură ilicită. De asemenea, în cadrul legal dispus de legile GDPR, cumpărătorul își da acordul că datele puse la dispoziție prin intermediul serviciului DropBox să fie procesate în scopul satisfacerii cerințelor exprimate în comanda plasată. De retinut că datele puse la dispoziție prin intermediul serviciului DropBox sunt private putand fi accesate doar de catre sciscape.ro, vor fi folosite doar în scopul definit prin plasarea comenzii și vor fi șterse în termen de 3 zile de la data când au fost încărcate prin intermediul linkului pus la dispoziție prin email.


Pentru detalii aditionale privind livrarea produselor va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact.


Livrarea se face prin intermediul Curierului, comanda se preda curierului spre livrare in termen de maxim 5 zile lucratoare ulterior confirmarii comenzii, in caz ca nu s-a stabilit altfel de comun acord cu cumparatorul.

Produsele comercializate de catre SciScape Holding SRL nu beneficiaza de garantie sau fereastra de servisare deoarece nu au parti in miscare, parti mecanice sau electronice si au doar decorativ. In cazul produselor gen print/design definite in pagina produsului, posibilitatea de retur se limiteaza doar la suma rezultata din scaderea manoperei si materialelor folosite pentru comanda din suma totala platita ( fara taxa de livrare ); deoarece respectivele materiale si/sau timpul aferent realizarii au fost deja folosite.

Perioada de garantie se identifica cu fereastra de timp de 14 zile *termen legal* care permite cumparatorului sa ceara inlocuire sau retur; daca livrarea s-a facut impropriu produsul fiind deterioarat la primire (fapt ce trebuie consemnat prin proces verbal in prezenta curierului, orice sesizare ulterioara nefiind luata in considerare) sau daca din orice alt motiv subiectiv cumparatorul decide ca nu doreste sa pastreze produsul.

Sciscape.ro isi rezerva dreptul de a rezerva orice comanda, inainte sau dupa plasarea ei in site, cu returnarea banilor daca este cazul, fara a da alte explicatii.

Garantia si posibilitatea de retur nu se aplica in cazul in care produse sunt deteriorate fizic sau moral, considerandu-se ca aceste defecte sunt dobandite ulterior acceptarii coletului livrat in contextul in care produsul este impachetat pentru livrare impreuna cu o serie de elemente de siguranta, suficiente pentru a pastra produsul intact in timpul procesului de livrare.

Produsele nu beneficiaza asadar de o perioada de servisare si pot fi returnate doar in cazul in care cumparatorul nu este multumit de produs, conform legii, in termen de 14 zile conform termenilor descrisi in sectiunea "termeni retur" Daca, ulterior livrarii, asupra produsului se aplica orice actiune exterioara care il poate deteriora, spre exemplu loviri, zgarieturi, folosirea improprie a sistemului fixare etc, se considera ca acestea sunt exclusiv responzabilitatea consumatorului si nu constituie temei pentru inlocuire sau returnare.

Costurile de transport la primire și retur (dacă este cazul) sunt asumate de cumpărător.

Termeni si conditii pentru retur

Returul produselor se accepta conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos si sunt in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, fara invocarea vreunui motiv intr-un termen de 14 zile de la data primirii acestora; inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Costul transportului este in sarcina clientului, iar in caz de retur taxa de transport achitata la livrare nu se restituie. Avand in vedere prevederile legii 249/2015 actualizata, pentru indeplinirea obiectivelor de la art. 14 produsele se returneaza doar in ambalajul original.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat;

Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii acestora, conform art. 14, alin. 3 din OUG 34/2014.

SciScape va rambursa contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informarii de catre Consumator asupra deciziei sale si acceptarea returului. SciScape Holding SRL va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat. Suma de bani aferenta produselor returnate se va restitui ulterior verificarii produselor dupa stabilirea de comun acord a modalitatii de restituire sau conform procedurilor legale.

De retinut!

In cazurile in care produsele returnate prezinta deteriorari sau sunt incomplete, prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a opri o suma din valoarea produsului (valoare cu TVA), suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Suma aferenta returului se ramburseaza intr-un cont bancar valid (in lei) deschis pe numele titularului de factura.

Te rugam sa verifici integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primesti de la livrator in prezenta curierului si sa ceri intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca produsele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

Daca produsele de returnat au fost insotite de eventuale bonusuri sau alte ansamble si/sau subansable oferite cu titlu de cadou, trebuie returnate si acestea. Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, asigura-te ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.

 

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email contact@sciscape.ro